Tuesday, May 28, 2013

Hari ini Selasa 28 Mei

Walid baru saja sampai jam 8 pm tadi...pergi jemput kak Iffah yang cuti study week sampai 8/6/13 ni...Ini kali ler wallid try drive dari Ipoh ke Bndr.Baru Nilai ditemani ummi jadi tukang sembang sepanjang jalan...Kalau dulu memang tak boleh pergi jauh pun cepat lemas dan berdebar2...ini dah setahun bypass..rasa cemas tetap ada tapi kuatkan semangat untuk cuba juga dok ingat kalau hujan ker ape berenti ler kat mana2...Alhamdulillah bertolak tadi jam 12.45tghri dengan kelajuan 80-100 sampai ler pukul 4 ptg di BBNilai..Kalau tidak kerana angah tak sihat tak berpeluang nak drive sajauh itu...Bila giliran balik..adik (Iffah) pula yang drive...
Walid kata kat ummi tadi, nampaknya ini perkembangan baik boleh pergi Kelantan..lama dah tak gi denu..Masa dalam on the way balik hujan lebat kat Tapah..terpaksa berenti sebab tak nampak jalan...masa tu teringat kat cucu, Naseh Ulwan...bila saja kami sampai mam dia beritahu Naseh tak mau tidur langsung petang ni...masa kami balik pun terkebil2 matanya...lepas tu baru lena...
naseh lena ditepuk acu iffah



No comments:

Post a Comment