Thursday, August 18, 2011

Hari ini sewaktu walid mengawasi peperiksaan STAM di sekolah Taayah pelajar2 menyatakan hasrat nak datang berbuka dan bertarawih dengan anak yatim tapi bukan hari ini sebaliknya hari Isnin depan 22/8 hari terakhir peperiksaan mereka. Walid kata walid kena balik tengok jadual tempahan dulu sebab nak pastikan siapa punya giliran hari tu...sebenarnya tempahan penuh sampai 25 puasa cumanya ada orang yang datang dengan katering tempahan sendiri dan keluarga mereka dihari tempahan mereka dan ada orang yang just tempah dan serahkan kepada kami untuk uruskan samada nak masak sendiri atau macamana kerana mereka tak datang.. bila walid balik dan check jadual yang tertera di white board 22/8 tu ditempah oleh En. Damanhuri dari Pelabuhan Kelang yang baru ni khabarkan dia hanya bank in wang dan tak dapat datang..jadi bolehlah pelajar2 ni datang berbuka dan kita tambahlah masakan..tak ramai pun..

Tamu hari ini ada beberapa orang cuma tiada info dari ummi, yang walid tahu Pak Ali kedai makan Rumah Murah datang menyumbang pulut udang...

Anak yatim mendapat undangan berbuka di Surau Abdul Rahman Auf, Tm. Rapat Koperasi, Rapat Setia, Ipoh yang merupakan agenda tahunan surau tersebut. Mereka datang menjemput dengan 6 buah kereta mpv. Turut mengiringi anak2 ini ialah angah, bang cik dan kak Iffah. Mereka balik setelah selesai Tarawih di sana dengan masing2 dapat sumbangan duit raya..setakat ini saja dah lebih rm100 setiap orang anak..Alhamdulillah  murah rezeki mereka...

Sahur pagi nanti disponsor oleh Restoran Persanjung Bandaraya Ipoh yang dihantar oleh Abu...

No comments:

Post a Comment