Monday, July 11, 2011

Isnin 11/7/11 Cerita hari ni...

Gempar!!! Sahur tadi bebudak ni dikejutkan dengan kehilangan Nan dari asrama....Nan lari!! Bila dia melarikan diri? Kami sampai dari KL malam tadi jam 10:00pm masa tu kecoh ada sorang India mabuk duduk depan gate dikerumuni oleh anak2 ni minta dia beredar tapi dia enggan, bila nampak lampu kereta kami masuk, dia pun berjalan keluar dan walid bertanya dia dari dalam kereta apa pasal, dia jawab semua orang tau saya sini juga kerja..lalu beredar keluar...Budak2 kata masa kejadian tu Nan masih ada lagi di asrama...Bila dia lari?? Ini dah kali kedua dan nampaknya dia telah melanggar perjanjiannya...ketika kakak dia datang merayu semasa kesalahan pertama dulu... Nan memang bermasalah...

Banyak cerita mengenai Nan ni dan salah lakunya yang kami simpan bersama barang bukti untuk digunakan dalam memperbetulkan diri dia...kita hanya tunggu waktu yang sesuai..rupanya dia cabut awal...semasa lari kali pertama dia dah mula mencuri di kampung...hingga kakaknya tak tahan telinga dengar sosek2 orang kampung.

Petang tadi angah dah ambil camcorder... cina tu x tau apa masalahnya... Dia mintak angah bawa warranty card,,tapi warranty dah habis... jadi angah pi amik balik la camcorder tu...

Berbuka petang ni dengan pelbagai makanan sumbangan orang baru yang pertama kali tahu ada asrama anak yatim di sini....orang tu datang hari ini. Semalam ketika bebudak ni pasang papan tanda ada sebuah kereta yang lalu disitu ternampak mereka dan gostan balik sambil baca papan tanda dia kata. pak cik duduk   kat sini tapi ni baru pak cik tau ada asrama anak yatim disini lalu dia mempelawa untuk hantar bebudak ni balik ke asrama dan berkata besok pak cik datang lain. Dah selesai solat Isya' baru makan nasi...

No comments:

Post a Comment